Avantgarde och arkitektur

Välkommen till Kobra den 25.11 12.00 för att lyssna på en intressant föreläsning om avantgarde och arkitektur.

Arkitekturen från den ryska Avangarde perioden är utan tvekan ett unikt och viktigt fenomen, inte enbart ur den ryska konsthistoriens synpunkt. Den har fortfarande en global betydelse som inte bör underskattas. Under föreläsningen kommer vi att gå in på områden som: vad ledde till att just denna konstform blomstrade i arkitekturen i 1920-talets Sovjet (vad skiljer dessa byggnader från övriga avantgarde byggnader i Europa och USA), olika skeden i den ryska avantgarde utvecklingen och orsakerna till slutet på denna konstperiod i Sovjetunionen ( de största trenderna i den ryska avantgarde arkitekturen, nyckel representanter och deras projekt).

Som föreläsare har vi Maria Epifanova. Observera att föreläsningen är på engelska. Fotocentrum bjuder på kaffe och te. Tillställningen är kostnadsfri.

 

Avantgarde ja arkkitehtuuri

Venäläinen avantgarde arkkitehtuuri on kieltämättä uniikki ja tärkeä ilmiö. Ei ainoastaan venäläisessä taidehistoriassa, vaan maailmanlaajuisesti ja sen vaikutusta ei voi vähätellä. Luennon aikana käsitellään useita aiheita, kuten esimerkiksi, syitä tämän suuntauksen kukoistukseen 1920-luvun arkitehtuurissa Neuvostoliitossa ja miksi nämä rakennukset eroavat muista Euroopan ja USAn avantgarde rakennuksista. Venäläisen avantgarde arkitehtuurin eri vaiheista ja syistä, jotka johtivat sen hiipumiseen taiteessa neuvostoliitossa, sekä tärkeimmät trendit Venäläisessä avantgarde arkitehtuurissa sekä avaintekijät ja heidän suurimmat projektinsa.
Luentoa värittävät historialliset kuvat, esimerkkejä arkkitehtuurista, luonnoksista ja piirroksista. Tutustumme myös projekteihin, joita ei koskaan toteutettu mutta, jotka toimivat esimerkkeinä ainutlaatuisista ja erikoisista ideoista kyseiseltä aikakaudelta.

Luennoitsijana meillä on Maria Epifanova. Huomaa että luento on englanniksi. Valokuvakeskus tarjoaa kahvia ja teetä. Tilaisuus on maksuton.